Maddie-saken: – Politiet fant tildekket hull i bakken

UNDERSØKER: En politietterforsker står ved hullet der to telt nå har blitt satt opp. Etterforskere skal finkjemme hullet for å se hva som skjuler seg der nede. Foto: Reuters/NTB scanpix
UNDERSØKER: En politietterforsker står ved hullet der to telt nå har blitt satt opp. Etterforskere skal finkjemme hullet for å se hva som skjuler seg der nede. Foto: Reuters/NTB scanpix

Britisk politi har funnet et tildekket hull i søket etter Madeleine McCann.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Denne uken startet britisk politi arbeidet med å gjennomsøke et utmarksområde som ligget fem minutters gange fra hvor tre år gamle Madeleine McCann forsvant i 2007.

Politiet ønsker ikke å kommentere hvorfor de søker i området.

Onsdag melder Sky News at britiske etterforskere har funnet et tildekket hull i det aktuelle søksområdet. Hullet var dekket til med tre, en jernplate og jord.

To telt er satt opp og to rettsmedisinere jobber med å finne ut hva som skjuler seg i hullet.

Les også: Madeleine-saken: – Får ikke pågripe navngitte mistenkte

– Tror ikke på funn

Politiet vil imidlertid ikke avsløre hvorfor de har valgt akkurat dette stedet etter om den pågående etterforskningen.

Ifølge den portugisiske avisen Correio da Manha tror ikke portugisisk politi at det vil komme noe ut av undersøkelsene.

Saken fortsetter under bildetGRAVER: Politiet graver flere steder i et utemarksområde i like ved der Madeleine McCann forsvant i 2007. Foto: ReutersGRAVER: Politiet graver flere steder i et utemarksområde i like ved der Madeleine McCann forsvant i 2007. Foto: Reuters

SAVNET: Madeleine McCann forsvant da hun var på ferie med familien sin i feriebyen Praia da Luz på Algarvekysten. Foto: ApSAVNET: Madeleine McCann forsvant da hun var på ferie med familien sin i feriebyen Praia da Luz på Algarvekysten. Foto: Ap

– For portugisisk politi er det ikke troverdig at Madeleines kropp er gravd ned på tomta eller at de finner levninger, skriver avisen ifølge Daily Mail.

Britisk politi har kun tre dager igjen før tillatelsen om å undersøke aktuelle områder i feriebyen Praia da Luz går ut.

Les også: Moren til Madeleine: – Ikke gi opp

Blir holdt oppdatert

Minst 30 politifolk fra Scotland Yard har de siste dagene deltatt i søket.

Området hvor politiet leter etter svar var åpent da «Maddie» forsvant, men har senere blitt sperret av fordi det er blitt øremerket for næringsutvikling. Foreldrene Kate og Gerry McCann er for øyeblikket ikke i Portugal, men blir løpende oppdateringer fra etterforskningen.

Britisk politi mistenker at Madeleine ble bortført av en mann som er identisk med en person som tok seg inn i tolv ferieboliger i Portugal og misbrukte fem andre jenter på midten av 2000-tallet.

Identiteten hans er ikke fastslått, men ifølge etterforskningsleder Andy Redwood har mannen en «usunn interesse for hvite små jenter».

Politiet har flere ganger tidligere uttalt at de ikke kan utelukke at Madeleine fortsatt er i live.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus