Schjøtt-Pedersen må betale tilbake penger

Karl Eirik Schjøtt-Pedersen var statsråd ved SMK under den rødgrønne regjeringen. Foto: NTB scanpix
Karl Eirik Schjøtt-Pedersen var statsråd ved SMK under den rødgrønne regjeringen. Foto: NTB scanpix

Tidligere Arbeiderparti-statsråd Karl Eirik Schjøtt-Pedersen har fra Statsministerens kontor fått beskjed om å betale tilbake 42.927 kroner og 50 øre som han hadde fått i godtgjørelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Schjøtt-Pedersen fikk i januar innvilget karantene i seks måneder etter at han opplyste at han starter eget konsulentselskap. I en karanteneperiode får man innvilget full lønn underveis, i hans tilfelle nærmere 100.000 kroner i måneden. Men i deler av karanteneperioden, fra 1. januar til 15. april, mottok Schjøtt-Pedersen samtidig lønn fordi han påtok seg et verv som medlem i revisorkollegiet i Riksrevisjonen, skriver Dagbladet.

Les også: Toppolitikere hevet millioner til sammen i etterlønn

– Vi viser til «Håndbok for politisk ledelse» pkt. 16.1.4. «Dersom inntekten i tilleggsperioden er over 5.000 kroner, kommer hele beløpet til avkorting», skriver Statsministerens kontor (SMK) i et brev til Schjøtt-Pedersen. I brevet viser SMK til at det til sammen dreier seg om en samlet godtgjørelse på 42.927 kroner og 50 øre for perioden fra 1. januar til og med 15. april.

Det var Schjøtt-Pedersen som selv opplyste til SMK i februar at han mottok lønn for vervet hos Riksrevisjonen. Godtgjørelsen var ikke ment å fortrenge annet arbeid, forklarte han, og la til at han ikke hadde hørt om noen andre som var blitt trukket i annen inntekt som følge av et slikt verv. SMK har nå konkludert annerledes, noe Schjøtt-Pedersen må forholde seg til.

– Dette følger av regelverket og det har jeg ingen annen kommentar til, sier han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus