Supersesong gir bedre og billigere jordbær

Mild vinter og strålende forsommer ga Geir Joa de første kurvene fulle av varmrøde jordbær allerede 10. mai. Nå kommer bærene for fullt over hele landet, og Joa lover billigere bær enn i fjor – hele sommeren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Årets jordbærsesong kom 10-14 dager tidligere enn normalen. Det er til gode for alle parter, mener jordbærbonde Geir Joa på Sola i Rogaland:

– Det er sånn vi vil ha det. Da kan forbrukerne begynne tidlig med jordbærspisingen sin, sier han til NTB.

Se video øverst i artikkelen.

Helt ferske tall fra Opplysningskontoret for Frukt og Grønt (OFG) viser at nordmenn i 2013 kjøpte 2,85 kilo jordbær i butikk hver. I tillegg kjøpte de omkring 2 kilo jordbær hver direkte fra boder og utsalg.

– I år vil jordbærene bli mye billigere enn de var i fjor, særlig nå som de modnes overalt, fordi vi får en mye større produksjon. Det er til glede både for dem som kjøper og for oss som dyrker.

Informasjonsdirektør Britt Kåsin i OFG er overbegeistret:

– Når markedet har full dekning av norske jordbær er det blitt en indre befestelse på at nå, nå er sommeren her. Da kan vi dyppe tærne i vannet, slikke sol og nyte – med jordbær i hånden.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus