Boehner vil ha Kongresshøringer om Bergdahl-saken

Republikanernes leder i Kongressen, John Boehner, ønsker høringer i Kongressen om avtalen som gjorde at krigsfangen Bowe Bergdahl slapp fri fra Taliban.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en uttalelse tirsdag sier Boehner at president Barack Obamas regjering allerede for to år siden forhørte seg med Kongressen om muligheten for å utveksle fanger mot sersjant Bowe Bergdahl, som ble holdt fanget av Taliban i Afghanistan.

Bakgrunn: Amerikansk krigsfange frigitt i Afghanistan

Ledere i Kongressen stilte da kritiske spørsmål til planene, uten at det kom tilfredsstillende svar fra Obama-administrasjonen, ifølge Boehner.

– Administrasjonen har åpnet for alvorlige spørsmål knyttet til hvordan utvekslingen ble utført og de beregninger Det hvite hus og andre relevante etater har gjort, da de valgte å gjøre en avtale uten å forhøre seg på ny med Kongressen, på tross av forsikringer om at det ville bli gjort, sier Boehner.

Les også: Bergdahl hjelpes tilbake til livet i frihet

Opposisjonen anklager president Barack Obama for å ha handlet utenfor amerikansk lov i avgjørelsen om å bytte fem Guantanamo-fanger mot sersjant Bowe Bergdahl, ettersom Kongressen ikke ble informert før beslutningen ble tatt.

Samtidig som kritikken hagler har Taliban lagt ut en video av overleveringen av Bergdahl til amerikanske styrker. Se utdrag fra videoen øverst i artikkelen.

Flere er bekymret for om saken vil skape en farlig presedens for fangeutveksling. Det gjelder både for løslatelse av Guantanamo-fanger og frigivelse av amerikanere som sitter fanget i utlandet. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus