Ukjent massegrav avdekket etter Bosnia-flom

De voldsomme flommene som rammet Bosnia i mai har avdekket en ny massegrav som stammer fra krigen på 1990-tallet. Her et bilde fra en annen landsby i Bosnia. Foto: EPA / NTB scanpix.
De voldsomme flommene som rammet Bosnia i mai har avdekket en ny massegrav som stammer fra krigen på 1990-tallet. Her et bilde fra en annen landsby i Bosnia. Foto: EPA / NTB scanpix.

Flomkatastrofen i Bosnia i mai avdekket en hittil ukjent massegrav fra krigen på begynnelsen av 1990-tallet. I graven lå bakbundne levninger av det som trolig var muslimske ofre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bosniske myndigheter opplyser at flomvannet hadde skylt bort jord og avdekket graven i nærheten av byen Doboj nord i landet.

– Vi har gravd opp fire hele lik som alle var bakbundet, samt deler av to andre lik, sier Lejla Cengic, talskvinne for det bosniske instituttet for savnede personer. Hun legger til at det skal graves opp enda flere døde personer fra massegraven.

Les også: Flomofre vender hjem på Balkan

– Vi antar at de døde er bosnjaker fra landsbyen Jablanica som ligger like ved. De er trolig menn i alderen 19 til 57 år, sier Cengic.

Rettsteknikere gjennomsøker samtidig elvebreddene langs elven Bosna etter ytterligere seks savnede personer som var blant en gruppe på 16 bosniere som ble drept av bosnisk-serbiske styrker under krigen for over 20 år siden, ifølge Cengic.

Les også: Flommen har satt Balkan ti år tilbake

De voldsomme oversvømmelsene som følge av flomkatastrofen i Bosnia, Serbia og Kroatia i mai, rammet spesielt hardt de nordligere delene av Bosnia.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus