Norske forskere i visumtrøbbel i Republikken Kongo

Hele mannskapet på 15 personer på forskningsskipet Dr. Fridtjof Nansen fra Bergen ble tirsdag kveld stoppet på flyplassen i Republikken Kongo i Sentral-Afrika på grunn av visumproblemer. Havforskningsinstituttet håper på en løsning senere onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– De har det bra og har fått mat. Det jobbes nå for å finne en løsning. De møter myndighetene i dag. Vi håper på en løsning i løpet av dagen, opplyser kommunikasjonsdirektør Kari Østervold Toft ved Havforskningsinstituttet til NTB.

UD bekrefter at norske myndigheter er kjent med saken.

– Vi har vært i kontakt med Havforskningsinstituttet og ser på om vi kan bistå på noen måte, opplyser pressekontakt og fungerende underdirektør Kristin Enstad i UD.

Det var Bergens Tidende som først omtalte saken. Endring i visumreglene som skjedde dagen før nordmennene ankom, er årsak til at de ikke fikk slippe inn i landet.

Onsdag formiddag satt de 15 nordmennene i avgangshallen på flyplassen i påvente av at saken skulle løses.

Hvis visumproblemene ikke blir løst, blir nordmennene sendt hjem til Norge. Får man til en løsning, blir de sluppet inn i landet, slik planen var.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus