Godsmekling endte med enighet

Over tolv timer på overtid kom partene til enighet i godsmeklingen. Dermed blir det ingen bensinstreik.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Resultatene fra årets godsmekling ble et betydelig løft på kompetanse og minstelønnssatsene, sier forhandlingsleder Linda Jæger i Yrkestrafikkforbundet (YTF).

Ifølge Jæger var kompetanse et hovedkrav fra YTF i meklingen.

– Her fikk vi gjennomslag for at arbeidsgiver skal dekke lønn og kurskostnader for lovpålagt etterutdanning. Kompetanse er viktig for å sørge for sikre sjåfører, og dette har nå arbeidsgiverne tatt konsekvensen av, sier hun.

Minstelønnssatsene for ansatte i distribusjon ble samtidig hevet med 4 kroner. Det gir en minstelønnssats på 156,70 kroner i timen for ufaglærte og 165,57 kroner i timen for faglærte.

Ifølge NHO Transport er oppgjøret innenfor frontfagets rammer.

– Vi er svært glade for at vi ble enige til slutt og dermed unngikk konflikt, sier administrerende direktør i NHO Transport, Jon H. Stordrange.

Enigheten ble inngått klokka 12.15 tirsdag. Da hadde forhandlingene gått på overtid gjennom hele natta og formiddagen.

Ved et brudd ville resultatet blitt streik i transportbedrifter landet rundt. Den planlagte streiken ville spesielt ha rammet tankbilflåten, noe som kunne ha ført til drivstoffmangel i Oslo, Bergen og Trondheim.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus