Kvinne erkjenner skyld i bildrap på tolvåring

Den 43 år gammel kvinnen som er tiltalt for å ha kjørt på og drept Olav Hovda (12) i januar i fjor, erkjente straffskyld da rettssaken mot henne startet tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen erkjente skyld på alle punkter da saken startet i Jæren tingrett, melder NRK.

Gutten ble påkjørt i Lalandsvegen i Klepp i Rogaland 4. januar 2013, mens han gikk på rulleski sammen med faren sin. Bilen som kjørte på ham, kjørte videre uten å stoppe. Tolvåringen døde dagen etter av skadene han ble påført i ulykken.

Senere i januar tilsto den 43 år gamle kvinnen at det var hun som kjørte på ham. I retten tirsdag fortalte hun at hun husket lite fra bilturen.

– Jeg ser bare for meg at jeg på et tidspunkt ble blendet av et sterkt lys, men vet ikke om det var fordi jeg hadde duppet av eller våknet, sa hun.

– Først senere ble jeg fortalt at jeg hadde kjørt på en gutt.

Tiltalen lyder på at kvinnen «ved uaktsomhet ved hjelp av motorvogn har forvoldt en annens død». Hun er også tiltalt for å ha kjørt bilen mens hun var påvirket av narkotiske tabletter, og for å ha unnlatt å stanse.

Kvinnen, som har vært i behandlingsopplegg siden pågripelsen, kan idømmes fengsel i inntil tre år om hun finnes skyldig etter straffelovens paragraf 239. Under særdeles skjerpende omstendigheter er rammen inntil seks års fengsel.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus