Ny streik truer i luftfarten

En mulig streik blant 409 bakkeansatte i tre selskaper kan skape bagasjekrøll og forsinkelser på Oslo lufthavn tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I første omgang vil bagasjehåndteringen til både Norwegian og SAS, foruten enkelte andre flyselskaper, bli rammet dersom meklingen mellom Fellesforbundet og NHO Luftfart ikke fører fram.

– Vi forventer at flyene går som normalt, men at det kan blir problemer med bagasjen. Et godt råd er derfor å pakke mest mulig i håndbagasje, sier informasjonsdirektør Knut Morten Johansen i SAS til E24.

Også Norwegian håper å fly som normalt ved en eventuell streik, men mulighetene for å ta med seg bagasje kan bli begrenset, ifølge informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian.

Det er flere punkter det er uenighet om. De ansatte krever økt minstelønn og dessuten at ansatte som mister jobben ved konkurs, får beholde ansienniteten slik at de ikke taper lønn og arbeidsvilkår.

Meklingen om Flyoverenskomsten ble innledet mandag klokken 10 og har frist til midnatt. Mekler er tingrettsdommer Wenche Elizabeth Arntzen, kjent fra 22. juli-rettssaken.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus