Politiet leter etter Madeleine McCann i Portugal

Portugisisk og britisk politi leter i et område i nærheten av ferieleiligheten i Portugal der savnede Madeleine McCann forsvant.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fakta om Madeleine McCann-saken

* Madeleine McCann forsvant fra familiens feriested i feriebyen Praia da Luz på Algarvekysten i Sør-Portugal 3. mai 2007, like før sin fireårsdag.

* Portugisisk politi henla saken i 2008, etter at de tidligere samme år hadde erklært foreldrene Kate og Gerry McCann som mistenkte i saken, men uten å sikte dem.

* Forsvinningen har fått stor medieoppmerksomhet. Ekteparet McCann har holdt en høy medieprofil og iverksatt en verdensomspennende kampanje for å finne datteren.

* Britisk politi har offentliggjort to datagenererte fantombilder av en navngitt mann som ble observert den kvelden Madeleine McCann forsvant.

*Britisk politi varsler i mai en betydelig opptrapping av letingen etter den savnede jenta. (Kilde: NTB)

Området i Praia da Luz ble sperret av mandag mens politi med hunder ble sett i området, som trolig har vært grundig gjennomsøkt tidligere.

Letingen er en fellesoperasjon for britisk og portugisisk politi, og den vil trolig ta opp mot en uke.

Politiet skal søke i tre ulike områder, melder portugisiske medier.

Varslet opptrapping

Scotland Yard varslet i slutten av mai at etterforskningen i Madeleine-saken ville bli trappet opp. Både britisk og portugisisk politi har vært svært sparsommelige med opplysninger om det nye søket.

Området hvor det søkes skal bygges ut, og det har den siste tiden vært sperret av. Det var imidlertid et åpent område da den lille jenta Madeleine forsvant i 2007.

– Etterforskerne har ikke valgt dette området uten grunn. De har helt sikkert informasjon som leder dem til dette stedet, sier den tidligere politirådgiveren Keith Farquharson til Sky News.

– Lette her i 2007

En 77 år gammel nabo BBC har snakket med, kaller det «latterlig» å lete i krattområdet.

– Vi hjalp til med å gjennomsøke akkurat dette området fire dager etter at Madeleine forsvant. Jeg går tur med hunden min hver dag her. Ingen har gravd noen hull her, sier han.

Madeleine var tre år gammel da hun forsvant fra ferieleiligheten under familien McCanns ferie i Praia da Luz i mai 2007.

I 2008 sa politiet at foreldrene Kate og Gerry McCann var mistenkt i saken, men det ble aldri tatt ut noen siktelse mot dem. Senere samme år henla portugisisk politi saken. Britisk politi gjenopptok etterforskningen av saken i 2011.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus