Giske beskylder Røe Isaksen for regnebommert

TIDENES REGNEFEIL: Trond Giske mener kunnskapsminister Torbjørn Røe isaksen har begått en skikkelig regnebommert. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
TIDENES REGNEFEIL: Trond Giske mener kunnskapsminister Torbjørn Røe isaksen har begått en skikkelig regnebommert. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) bevilger 10 millioner kroner til ekstratilskudd for lærlingbedrifter. En tidel av behovet og tidenes regnebommert, mener Aps Trond Giske.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trond Giske sier til VG at regnestykket egentlig er såre enkelt. De siste årene har rundt 2.000 virksomheter hvert år tatt inn lærlinger for første gang. Ganger man antallet med stimuleringstilskuddet på 50.000 kroner som kommer i tillegg til selve lærlingtilskuddet, blir totalbeløpet 100 millioner.

– Røe Isaksens bevilgning på 10 millioner kroner er et alvorlig feilaktig svar på det regnestykket, sier Giske som selv er tidligere utdanningsminister.

Les også: Røe Isaksen skuffet over norske skoleresultater

Bommet med en null

Han sier Røe Isaksen rett og slett har bommet med en null, og minner om at statsminister Erna Solberg nylig gjorde Stortinget oppmerksom på at nye, vedtatte tiltak må være fullfinansierte.

Kunnskapsministeren er ikke enig i at han har bommet med 90 millioner i regnestykket. Han peker på at de ti millionene i stimuleringstilskudd må ses i sammenheng med at fylkeskommunene fikk 190 millioner til lærlingarbeid fra og med 2009.

– Disse ti millioner kronene på 2014-statsbudsjettet kommer på toppen av det, sier statsråden og mener dette viser at det totale lærlingbudsjettet dermed er styrket betraktelig.

Fylkesutdanningssjef Sverre Hollen i Møre og Romsdal sier de i utgangspunktet trodde de skulle få hele beløpet på 100 millioner av regjeringen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus