Byrådslederen refser NFF for homoflaggnekt

Homoaktivister ble nektet å bruke regnbueflagget under landskampen mellom Norge og Russland. foto: NTB scanpix
Homoaktivister ble nektet å bruke regnbueflagget under landskampen mellom Norge og Russland. foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

«I Oslo bruker folk regnbueflagget der de vil», fastslår byrådsleder Stian Berger Røsland (H) etter at homoaktivister først ble nektet adgang til landskampen mellom Norge og Russland lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Overfor TV 2 poengterer Røsland at å bære regnbueflagget må betraktes som en ytring og at handlingen derfor er beskyttet av ytringsfriheten.

– Og ytringsfrihet må også gjelde på Norges nasjonalarena, sier han til kanalen.

I en Twitter-melding skriver han «Dette var ikke så bra @NFF_info» etter nyhetsinnslaget der Ap-politiker Jon Reidar Øyan og Gjert Moldestad først ble nektet å komme inn på tribunen med store regnbueflagg under privatlandskampen mellom Norge og Russland lørdag.

Fotballforbundet forsøkte først å nekte bruk av homoflagget under kampen, men modererte seg som følge av sterke reaksjoner. Da kom beskjeden om at bare flagg av begrenset størrelse skulle være lov å ha med inn på tribunen.

Først da generalsekretæren i Fotballforbundet, Kjetil Siem, ble koblet inn, fikk de to slippe inn, med sine store flagg – det hele for åpne kameraer.

– Dette synes jeg var dårlig håndtert, og jeg er uenig i vurderingene som har vært gjort. Jeg håper de vil gjøre det på en annen måte en annen gang, sier Røsland.

Norges Fotballforbund har konsekvent nektet å kommentere saken overfor TV 2.