Meny

Tenåring i Malaysia gjengvoldtatt

Malaysisk politi har pågrepet 13 menn mistenkt for å ha vært med på gjengvoldtekt av en 15 år gammel jente. Foto: EPA/STR / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Malaysisk politi har pågrepet 13 menn for å ha vært blant til sammen 38 menn som ifølge medier var med på en gjengvoldtekt av en 15 år gammel jente.

TV-kanalen Astro Awami og avisa The Star sier at voldtekten fant sted i delstaten Kelantan 20. mai da jenta og en venninne ble lurt til en tom hytte som ble brukt av lokale menn til å ruse seg.

Ifølge politiet holdt voldtekten på i timevis. Politiet leter etter flere mistenkte og undersøker samtidig om også den 17 år gamle venninnen ble voldtatt.

Malaysiske kvinnegrupper reagerer med raseri på voldtekten, og politikere fra det muslimske partiet som styrer i regionen, sier at deres forslag om å innføre muslimsk hudud-lov vil bidra til å avskrekke andre potensielle voldtektsmenn.

Nesten 3.000 voldtekter ble anmeldt i 2012 i Malaysia, et overveiende muslimsk land som har 28 millioner innbyggere. Mange av ofrene er under 16 år.

Voldtekten er et nytt eksempel på hvilken brutalitet kvinner utsettes for i mange land i Asia. Bare denne uka er det også meldt om en gravid kvinne som ble drept i et såkalt æresdrap i Pakistan, og i India ble to jenter voldtatt og hengt fra et tre.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus