Meny

Frp kraftig tilbake på ny måling

FALLER: Siv Jensens parti faller til 14,3 prosent i en fersk meningsmåling. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fremskrittspartiet faller 1,5 prosentpoeng og sviktes av unge velgere, viser en fersk meningsmåling.

Siv Jensens parti faller til 14,3 prosent på målingen som InFact har laget for VG. Ifølge avisen er det de unge velgerne som svikter Frp.

– Jeg er ikke så opptatt av enkeltmålinger, men denne er vel tatt opp mens Frp har vært sentral i mange saker, som Utsira, jordbruksforhandlingene og revidert. Regjeringen leverer bedre enn man kunne forvente på innhold, men vi må bli bedre til å kommunisere seirene både til egne tillitsvalgte og til velgerne, sier nestleder Per Sandberg.

Ved siden av Frp er Arbeiderpartiet sammen med Rødt de eneste partiene som har nedgang på målingen. Ap faller 0,5 til 33,7, mens Rødt faller 0,2 til 1,4.

Les også: Flere store veiprosjekter kan bli liggende på vent

Både Høyre og Kristelig Folkeparti legger på 0,7 prosentpoeng til 26,0 og 5,7. Venstre står støtt på 4,7, mens SV og Sp øker 0,5 og 0,4 prosentpoeng til 4,0 og 4,6 prosent. Miljøpartiet De Grønne stiger 0,1 til 3,8, mens andre partier ligger uendret på 1,3 prosent på målingen.

Dersom målingen hadde vært valgresultat ville de to regjeringspartiene mistet tre mandater hver og endt opp med 71. KrF ville fått ti og Venstre åtte. Høyre og Frp ville dermed vært avhengig av begge støttepartiene for å få flertall i Stortinget.

Arbeiderpartiet plusser på seks plasser i stortingssalen til 61, mens SV og Sp ville fått åtte hver – to færre for Sp og en mer for SV. MDG ville fått hele tre mandater mot ett mandat i dag.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus