To av Flyktninghjelpens ansatte drept i Mali

Artikkelen fortsetter under annonsen

To av Flyktninghjelpens lokalt ansatte i Mali ble drept da en eksplosjon rammet bilen de satt i torsdag, opplyser organisasjonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hendelsen skjedde på Timbuktu-veien klokka 16 lokal tid, rundt 15 kilometer vest for Douékire. Ifølge AFP kjørte de to på en landmine.

– To maliske hjelpearbeidere i en bil tilhørende FNs høykommissær for flyktninger døde når kjøretøyet deres ble sprengt av en landmine nordvest i landet, sier en talsmann for myndighetene i Timbuktu-regionen.

– Tragisk

– Dette er en tragisk ulykke for hele den internasjonale Flyktninghjelp-familien. Vi har mistet to gode medarbeidere i tjeneste for de fordrevne i Mali. Våre tanker går det til de pårørende, samtidig som vi nå tar oss av våre kollegaer i landprogrammet, sier generalsekretær Jan Egeland på organisasjonens nettsider.

– Veien der hendelsen skjedde, trafikkeres daglig. Det er foreløpig ingenting som tyder på at Flyktninghjelpens ansatte var et mål for eksplosivene. Flyktninghjelpen har nå igangsatt en intern gransking, samtidig som ressurser er satt inn på å støtte de pårørende, heter det videre på nettsidene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Islamister

En sikkerhetskilde i regionen sier til AFP at militante islamistgrupper nylig har begynt å plassere ut landminer nord i Mali for å «ramme motstandernes soldater».

Krisen i Mali tok til i januar 2012, da den separatistiske tuareg-gruppen MNLA startet et opprør i nord som hæren ikke klarte å stanse. Et kupp i Bamako førte til kaotiske tilstander og al-Qaida-tilknyttede grupper tok makten fra tuaregene og skaffet seg dermed kontroll over ørkenområdene i nord.

En franskledet militæroperasjon som tok til i januar 2013 drev islamistene ut, men sporadiske angrep skjer stadig og tuaregenes krav om selvstyre står fortsatt ved lag.