Meny

Høgmo: – Vi må tette forsvarshullene

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge slo sprekker gang på gang mot Frankrike. Landslagssjef Per-Mathias Høgmo sier det jobbes hardt for å tette hullene.

Under Høgmos ledelse har det norske landslaget slitt med den defensive strukturen. På åtte kamper har Norge sluppet inn 17 mål, der fire av dem kom i tirsdagens bortemøte med Frankrike.

Resultatet kunne fort endt enda styggere. På treningene inn mot lørdagens hjemmekamp mot Russland har Høgmo prioritert å få skikk på forsvarsspillet.

– Hullene må alltid tettes. Vi ønsker å være en kompakt blokk og forsvare oss med elleve spillere. Vi ønsker ikke at motstanderen skal spille gjennom oss. Kvarteret mot Frankrike i annen omgang var stygg fordi de spilte gjennom oss. De straffet oss da vi spilte på oss brudd, sa Høgmo under fredagens pressemøte.

Høgmo understreket at han ikke ser behov for formasjonsendringer mot Russland.

– Vi har fokus på de samme tingene, og vi ønsker å forbedre oss fra kamp til kamp. Vi leter etter forbedringsområder og forsterke det som er bra, både individuelt og kollektivt. Det er ingen forskjell i vår faglige tilnærming.

Hangeland usikker

Landslagskaptein Brede Hangeland er usikker til oppgjøret. Stopperkjempen slet med akillesen og hadde store smerter utover i annenomgangen i Frankrike. Derfor er AGF-spilleren Johan Lædre Bjørdal blitt hasteinnkalt.

– Brede prøver seg litt på trening i dag, så får vi se hvordan det går. Han (Bjørdal) er hentet inn slik at vi har nok stoppere, forklarte Høgmo.

Russisk kollektiv

Lørdag møter Norge en gjerrig motstander. Under trenerlegenden Fabio Capello slipper VM-klare Russland nesten ikke inn mål.

– Russland består stort sett bare av spillere fra hjemlig toppserie, og de er preget av å ha en italiensk trener. De har spilt åtte kamper på rad uten tap og slipper inn veldig lite mål. Laget er ballsikkert og i stor grad pasningsorientert i måten de spiller på, sa Høgmo i sin vurdering av Russland.

– Det er vanskelig å sammenligne styrkeforholdene, men Russland er definitivt et lag helt oppe på Frankrikes nivå. De har kanskje ikke toppspillere på et ekstremnivå som franskmennene, men de har jevnt med gode spillere. Et kollektiv, la han til.

Norge har kun vunnet én kamp siden Høgmo overtok etter Egil «Drillo» Olsen i september i fjor. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus