Død person på Romerike er den savnede Frank André

Kriminalteknikere søkte mandag etter savnede Frank André Gundersen på en eiendom i Skogbygda i Nes kommune. Onsdag kveld gjorde politiet et likfunn. To menn er siktet i saken. (Foto: Erlend Aas / NTB scanpix)
Kriminalteknikere søkte mandag etter savnede Frank André Gundersen på en eiendom i Skogbygda i Nes kommune. Onsdag kveld gjorde politiet et likfunn. To menn er siktet i saken. (Foto: Erlend Aas / NTB scanpix)

Den døde personen som onsdag ble funnet i Skogbygda på Romerike, er savnede Frank André Gundersen. To menn er siktet for drap på den 31-årige mannen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiadvokat Haris Hrenovica i Romerike politidistrikt opplyser til TV 2 at det er den savnede mannen som er funnet.

– Vi kan bekrefte at det var Gundersen som ble funnet onsdag. Jeg ønsker ikke å gå i detalj om hvilken tilstand liket ble funnet i, sier politiadvokaten.

Selv om den foreløpige obduksjonsrapporten er klar, ønsker ikke politiet å opplyse om dødsårsaken før den endelige rapporten kommer.

Den savnede Frank André Gundersen (31) ble sist sett mandag 5. eller tirsdag 6. mai. Han gikk da langs Sjølivegen i retning en Joker-butikk i Skogbygda i Nes.

Bakgrunn: To menn siktet for drap på savnet 31-åring

Nye avhør

FUNNET DØD: Frank Andre Gundersen ble funnet død i en skog i Nes i Akershus. Foto: PrivatFUNNET DØD: Frank Andre Gundersen ble funnet død i en skog i Nes i Akershus. Foto: Privat

Politiet mener Gundersen er drept og har siktet to menn på 27 og 29 år for drap på nordlendingen, som var på besøk hos sin fetter i Skogbygda da han forsvant.

Den siktede 29-åringen er fetteren til 31-åringen.

– Vi vil etter hvert gjennomføre nye avhør av de mistenkte. Eksakt tidspunkt for disse avhørene er jeg ikke sikker på, sier politiadvokaten til Romerikes Blad.

Begge de siktede nekter straffskyld. De er varetektsfengslet i fire uker, hvorav to uker i full isolasjon. De to ble pågrepet torsdag forrige uke, først i forbindelse med en narkotikasak, men lørdag ble siktelsen utvidet til å gjelde drap.

Les også: Politiet nekter å si om Frank André (31) er funnet drept

Deltok i leteaksjon

Begge de siktede skal ha deltatt i leteaksjonen etter mannen fra Nord-Norge som var på besøk.

29-åringen delte savnetmeldingene på Facebook og oppfordret venner til å kontakte politiet om de hadde opplysninger.

– Han har vært bekymret for og lett etter den savnede. Han har på eget initiativ tatt kontakt med politiet og bistått i forsvinningssaken. I den forbindelse ble han pågrepet i saken, har 29-åringens forsvarer, advokat Linda Ellefsen Eide, uttalt til Romerikes Blad.

Personvernpolicy