Politiet visste om massedrapsmannens nettvideoer

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det lokale politiet sjekket ikke ut de forstyrrede videoene massedrapsmannen Elliot Rodger la ut på nettet før han drepte seks personer og skadd 13.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det kommer fram i en ny tidslinje sheriffkontoret i Santa Barbara har sluppet som viser deres arbeid i saken. Politiet var i kontakt med Rodger bare uker før han begikk drapene, og de var fullt klar over at han la ut videoer på nettet.

Fire politibetjenter rykket ut på en melding om en ustabil person 30. april, og fant en skvetten, men høflig Roder utenfor leiligheten sin.

Bakgrunn: Knivstakk tre romkamerater før han satte seg i bilen

De snakket med ham i ti minutter. En nødoperatør som var med dem, spurte Rodger om de forstyrrede videoene han hadde lagt ut på nettet.

– Sheriff-betjentene konkluderte med at Rodger ikke var en umiddelbar trussel mot seg selv eller andre, og at de ikke kunne tvangsinnlegge ham eller ransake hjemmet. Derfor så de ikke på videoene eller gjorde en våpensjekk av Rodger, heter det i en uttalelse fra sheriffkontoret.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

En av betjentene ringte derimot moren til Rodger og informerte henne om situasjonen.

I uttalelsene slipper politiet også ny informasjon om drapskvelden. Politiet ble klar over det såkalte manifestet til drapsmannen en times tid etter drapene. Det ble lastet opp 21.17 og de første skuddene falt ti minutter seinere.

Cristopher Ross Micahel-Martinez var Rodgers siste offer før han tok sitt eget liv. Faren til Chripstopher, Richard Martinez, gikk etter hendelsen knallhardt ut mot våpenloven i USA: