Meny

Snus og røyk snart forbudt på norske skoler

BLIR FORBUDT: Snus har blitt langt mer populært blant norske ungdommer de senere årene. Nå blir både det, og røyk, forbudt på norske skoler fra 1.juli. (Illustrasjonsfoto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Når elevene kommer tilbake på skolen etter sommerferien, møtes de med et totalforbud mot både snus og tobakk i skoletiden.

Forbudet trer i kraft 1. juli mens elevene bare er i starten av en lang sommerferie. For dem som blir tatt i å bryte tobakksforbudet, vanker det nedsatt ordenskarakter, skriver Dagbladet.

De nye og strenge tobakksreglene gjelder både når elevene befinner seg på skolens område og utenfor, for eksempel på skoleveien og i forbindelse med turer og ekskursjoner i skolens regi.

Samtidig må skolens ansatte og besøkende bevege seg ut av skolens område for å bruke tobakk.

Les også: – Økt snusbruk er bra for folkehelsen

Regjeringspartiene ville i utgangspunktet begrense forbudet til kun å gjelde røyk fordi snus ikke skader andre enn den som bruker det selv. Saken ble behandlet i Stortinget forrige stortingsperiode.

– Vi hadde et annet syn, men forholder oss til at et flertall på Stortinget ønsker dette. Vi ville begrense det til røyk, men nå omfatter det all tobakk, sier helseminister Bent Høie (H).

Les også: Arbeidsgiver gir ekstra friuke til ikke-røykere

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus