First House tilbyr hjelp til svarteliste-truede oljeselskaper

Artikkelen fortsetter under annonsen

First House tilbyr hjelp til oljeselskaper som står i fare for å bli ekskludert fra Oljefondet på grunn av nye klimaregler.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I en epost datert 13. mai som Aftenposten sitter på skriver rådgivingsbyrået at deres erfarne ekspolitikere ved flere anledninger har forhindret at selskaper har blitt kastet ut av Oljefondets investeringer.

Presentasjonen «Trusselen om svartelisting» er sendt til den globale olje- og gassorganisasjonen OGP i London som har blant annet oljegigantene ExxonMobil, Shell, BP og Total på medlemslisten.

Les også: First House fridde til kinesiske investorer

I april satte Finansdepartementet ned en ekspertgruppe som skal vurdere om Oljefondet bør trekke sine investeringer ut av kull- og petroleumsselskaper for å bli mer miljøvennlig.

En slik endring støttes av Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre, KrF, SV og Arbeiderpartiet.

I eposten påpeker First House at den norske prosessen kan ramme aksjekursen til internasjonale storselskaper, og de tilbyr å sette inn sine mest erfarne folk til å jobbe mot en slik endring.

Kommunikasjonssjef i OGP, Danny Walsh, bekrefter overfor avisen at de har mottatt eposten.

Les også: First House klager Aftenposten inn for PFU

De har imidlertid valgt å takke nei til tilbudet ettersom de mente det ikke ville være passende for organisasjonen å gå inn i det de oppfattet som et nasjonalt anliggende.