Meny

NATO: Mulig russisk tilbaketrekking fra Ukrainas grense

Ukrainske soldater er utplassert i nærheten av Slavjansk øst i Ukraina. Nå blir det meldt at russiske soldater muligens er i ferd med å trekke seg tilbake på den andre siden av grensen. Foto: Baz Ratner / Reuters / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russiske styrker er muligens i gang med en langsom tilbaketrekking fra den ukrainske grensen, men størsteparten av styrkene befinner seg fortsatt nær grensen, ifølge en NATO-offiser.

– NATO har observert russisk troppeaktivitet i nærheten av Ukrainas grense de siste dagene. Det foreligger enkelte bevis for at utstyr og forsyninger blir pakket eller at de blir gjort i stand for å bli flyttet til særskilte steder, sier den ikke navngitte offiseren til nyhetsbyrået Reuters.

– Aktiviteten som vi observerer nå, kan tyde på en sakte eller etappevis tilbaketrekking av styrker. På nåværende tidspunkt er størsteparten av den tidligere utplasserte russiske styrken fortsatt i nærheten av grensen, sier offiseren.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus