Meny

– Ville ta livet av 50 mennesker på finsk universitet

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann og en kvinne som er tiltalt for å ha forberedt et angrep mot universitetet i Helsingfors, planla å ta livet av 50 mennesker med skytevåpen og giftgass, mener aktor i saken.

Rettssaken mot mannen og kvinnen i tjueårene startet mandag denne uken. Aktor Kimmo Virtanen opplyser at planleggingen av angrepet ble avslørt da mannen og kvinnen forsøkte å få med en tredjeperson på ugjerningen.

Personen fortalte om planene til venner av vedkommende, som anmeldte saken til politiet.

– De planla å skaffe våpen fra en våpenbutikk og å bruke giftgass på universitetet, sier Virtanen.

Ifølge ham planla også de tiltalte å hindre folk på universitetet i å forlate bygningen ved å låse dørene og å hindre redningsarbeidet ved bålbrenning.

Virtanen tar ikke stilling til hvor nær de to var å gjennomføre angrepet, men politiet har blant annet funnet gassmasker, patroner og stoffer egnet for å fremstille giftgass hjemme hos de tiltalte.

Planleggingen av angrepet skjedde hovedsakelig via epost.

De tiltalte nekter for alle beskyldningene mot dem. Ifølge kvinnens forsvarer var formålet med epostene kun å skape menneskelig kontakt. Aktor mener imidlertid de to bør dømmes til ubetinget fengsel for å planlegge en grov forbrytelse mot liv eller helse.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus