Mobbeofferet Jake (12) tok et oppgjør med klassen

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dere legger aldri merke til meg eller hva jeg sier, sa Jake da han konfronterte klassen med mobbingen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hadde du noen gang turt å konfrontert hele klassen din om du følte deg utenfor og mobbet?

12 år gamle Jake har hatt en vanskelig tid på skolen. Jake er autist og følte at ingen i klassen ønsket å ha noe med ham å gjøre.

I en gymtime bestemte den modige 12-åringen å ta et oppgjør med hele klassen.

– Jeg tror ikke dere ser meg for den jeg er. Dere ser bare på meg som et stort mål, fordi dere alltid utelater meg. Dere legger aldri merke til meg eller hva jeg sier, sier Jake i en video som nå går sin seiersgang på YouTube.

Les også: Slik hjelper du barna å unngå mobbing

– Prøver å være din venn

I den rørende talen, filmet av antimobbeprosjektet The Bully Project, forteller Jake at han har prøvd å få seg venner, men at ingen har vist interesse for å bli kjent med ham.

– Jeg vil bare at dere skal se meg som den jeg er og bare prøve å være min venn. For jeg prøver å være deres venn. Men dere prøver ikke å være min, fortsetter han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere elever begynte å le under talen, men fikk umiddelbart svar fra Jake om at han fulgte med de, før han avsluttet:

– Jeg ville bare komme opp hit og fortelle dere at dette er slik jeg føler det, sier Jake.

Les også: – Nesten alle kan mobbe

– Du er fantastisk

Til nettsiden Upworthy sier 12-åringen at han etter konfrontasjonen har fått nye venner og at han har begynt å spille fotball på High School.

– Mobbingen har hatt stor innvirkning på livet mitt, men siden filmen ble spilt inn har jeg fått mange venner. Nylig startet jeg på fotball-laget på High School. Først trodde jeg de ville være komplette idioter, men faktisk er de ganske kule gutter og har hjulpet meg gjennom en rekke situasjoner. De står opp for meg, sier han.

Den modige unggutten oppfordrer andre til å stå opp mot mobbere.

– Til dere andre barn med autisme, om du blir mobbet må du forsøke å be dem om å slutte med det og ikke gi dem den reaksjonen de ønsker. Funker ikke det går du til en voksen. Det kan kanskje virke vanskelig ettersom vi ikke takler stress like bra som andre barn, men du vil klare å komme gjennom det og du vil være fantastisk - noe du faktisk er allerede, sier han til Upworthy.