Tre skoleforbund varsler streik

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tre skoleorganisasjoner sier nei til Riksmeglerens skisse i kommuneoppgjøret. Det kan bli streik om to uker eller til høsten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Norsk Lektorlag og de to LO-tilknyttede skoleforbundene Musikernes Fellesorganisasjon og Skolenes Landsforbund sier alle ifølge VG nei til oppgjøret og kan ta ut medlemmer i streik.

– Vi har ikke anbefalt skissen, i stor grad fordi vi mener arbeidstidsavtalen ikke er god nok. KS har over år presset på og sørget for at arbeidstidsavtalen gradvis blir dårligere, sier lederen i Norges Lektorlag Gro Elisabeth Paulsen.

Ingen av de tre forbundene er krystallklare når det gjelder om de vil gå ut i skolestreik når skolene går ut i ferie.

– Ett alternativ er å ta ut noen få nå og så ta en større streik til høsten, sier Paulsen.

Utdanningsforbundets leder i Rogaland, Gunn Reidun Tednes Aaserød, og klubbleder ved St. Svithun ungdomsskole i Stavanger, Marit Øvrebø, er også sterkt kritisk til avtalen Utdanningsforbundet har inngått med kommunene. Når avtalen går til uravstemning blant medlemmene er de sikre på at det blir nei. I så fall kan det bli det streik til høsten, ifølge fylkesleder Aaserød.

– Jeg føler at her tråkker de på oss. Vi er folk med høy utdanning, men de gir blanke, sier Øvrebø til NRK.

Øvrebø er særlig kritisk til punktet i avtalen om at lærere nå må være til stede på skolen 7,5 timer per dag i skoleåret.