Død kvinne sendt i pakke merket «dukke» i Japan

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er startet drapsetterforskning i Japan etter at en død sykepleier ble funnet i en boks som var merket med det japanske ordet for dukke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Liket av Rika Okada ble funnet i en lagringsbod i Tokyo. Der fant etterforskerne også den to meter lange esken som hun hadde blitt transportert i fra byen Osaka, som ligger sør i landet.

Selskapet som hadde fraktet pakken de 400 kilometerne til hovedstaden, fikk betalt i Okadas navn. Leien for oppbevaringsboden hadde også blitt betalt for med sykepleierens kredittkort.

29-åringen har vært savnet siden mars, og ble funnet med flere enn tolv stikksår, rapporterer lokale medier. Hun skal ikke ha hatt forsvarssår på armene eller hendene.

Politiet i Osaka bekrefter at en tidligere skolevenninne av den døde kvinnen hadde reist fra Japan til Kina med Okadas pass tidligere denne måneden.

Kvinnen skal ha bodd i en leilighet i nærheten av der liket ble funnet sammen med en kinesisk kvinne. De to fløy fra Tokyo til Shanghai om bord på den samme flygningen.

Rett før Okada ble meldt savnet skrev hun på Facebook at hun skulle møte en gammel venn hun ikke hadde sett på rundt ti år.