To i varetekt for drap på savnet 31-åring

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tre uker etter at Frank André Gundersen forsvant i Nes på Romerike, har saken tatt en helt ny vending. Mandag ble to menn varetektsfengslet, siktet for drap på 31-åringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Gundersen ble sist sett mandag 5. mai eller tirsdag 6. mai. Han forlot da et hus i Skogbygda hvor han hadde vært på besøk, og gikk i retning av en Joker-butikk.

Letingen etter 31-åringen ble først innstilt uten resultat.Men i slutten av forrige uke ble søket gjenopptatt, samtidig som to menn ble pågrepet.

Mandag ble de varetektsfengslet i fire uker, siktet for drap eller medvirkning til drap.

Les også: Politiet nekter å si om Frank André (31) er funnet drept

Nekter straffskyld

De siktede er begge i slutten av 20-årene. Den eldste, født i 1985, er fetteren til savnede og beskrives også som en nær venn av ham. Den yngste, født i 1987, er en venn av fetteren.

De siktede nekter begge straffskyld i saken.

Politiadvokat Haris Hrenovica i Romerike politidistriktønsker ikke å si noe mer om bakgrunnen for siktelsen mot dem.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

DREPT? Politiet har tatt ut drapssiktelse på to menn i forbindelse med at 31 år gamle Frank André Gundersen har vært savnet siden 5. eller 6. mai. Foto: PolitietDREPT? Politiet har tatt ut drapssiktelse på to menn i forbindelse med at 31 år gamle Frank André Gundersen har vært savnet siden 5. eller 6. mai. Foto: Politiet

– En omfattende etterforskning er i gang, både av teknisk og taktisk art. Kriminalteknikere gjør undersøkelser, og vi skal fortsette med avhør av forskjellige personer, sier Hrenovica til NTB.

Både i helgen og mandag gjorde kriminalteknikere undersøkelser i huset der Gundersen var på besøk før han forsvant.

Det skal ha vært turgåere som sist så Gundersen. Den savnede mannen er opprinnelig fra Hadsel i Vesterålen, men kom til Østlandet på besøk i begynnelsen av mai.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fetter

Tarjei Ræder Breivoll er forsvarer til savnedes fetter. Han sier fetteren har vanskelig for å forstå siktelsen mot ham, og at han fortsatt har håp om at 31-åringen skal dukke opp i live.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Han erkjenner ikke straffskyld og er helt tydelig på at han ikke har noe å gjøre med dette. Han ønsker publisitet om saken fordi han håper savnede skal lese om det og melde seg, sier Breivoll til NTB.

Fetteren var én av dem som meldte Gundersen savnet, opplyser advokaten videre.

– Han syns dette er veldig vanskelig. En nær venn og slektning har forsvunnet. Når han nå får denne mistanken over seg, er det en ekstra belastning for ham. Han tar det svært tungt, sier han.

– Uforstående

Også den andre siktede nekter straffskyld. Han er en venn av fetteren og skal ikke ha hatt mye kontakt med Gundersen før forsvinningen.

– Han stiller seg uforstående til dette. Han håper bare at den savnede skal bli funnet, det er det han har tenkt på hver dag siden han forsvant, sier forsvarer Linda Ellefsen Eide.

Ifølge henne har klienten det vanskelig.

– Han tar det veldig tungt. Men han ønsker å samarbeide med politiet, sier forsvareren.