Rørosbanen gjenåpnet for togtrafikk

I Trysil gikk Trysilelva over sine bredder i helgen, og vannet stiger fortsatt. Foto: Kari Hagevik Bakke (NTB scanpix)
I Trysil gikk Trysilelva over sine bredder i helgen, og vannet stiger fortsatt. Foto: Kari Hagevik Bakke (NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Jernbaneverkets banemannskaper var mandag morgen ute og vurderte skade- og rasrisiko på Rørosbanen. Fra midt på dagen mandag vil togene gå som vanlig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I tolvtiden mandag meldte Jernbaneverket på Twitter at hele togstrekningen Røros-Hamar er åpnet igjen etter at den har vært flomstengt siden søndag ettermiddag. Mandag formiddag stiger vannet fortsatt i Trysilelva, øverste og nedre del av Glommavassdraget og Mjøsa. I noen av de mindre elvene, samt Gudbrandsdalslågen, er imidlertid vannstanden på vei ned.

Kjøligere og tørrere vær i dagene fremover vil bidra til å dempe flommen.

– Det er meldt veldig lite nedbør i hele landet de kommende dagene, og det skal bli kjøligere. Det er veldig gunstig for flomutviklingen, uttaler vakthavende hydrolog Thomas Væringstad i Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) til NTB.

Trysil er hardest rammet av flommen i Innlandet. Ifølge NRK steg vannstanden i Trysilelva ytterligere 25 centimeter natt til mandag, etter å ha steget 30-40 centimeter siden 16. mai.

Europavei 16 mellom Kongsvinger og Riksgrensen er ifølge Statens vegvesen midlertidig stengt på grunn av flommen. Det samme gjelder et lite stykke av fylkesvei 26 i Trysil på strekningen mellom Lutnes og Tolga, og fylkesvei 581 ved Engerneset i Hedmark.