Meny

Rørosbanen gjenåpnet for togtrafikk

I Trysil gikk Trysilelva over sine bredder i helgen, og vannet stiger fortsatt. Foto: Kari Hagevik Bakke (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jernbaneverkets banemannskaper var mandag morgen ute og vurderte skade- og rasrisiko på Rørosbanen. Fra midt på dagen mandag vil togene gå som vanlig.

I tolvtiden mandag meldte Jernbaneverket på Twitter at hele togstrekningen Røros-Hamar er åpnet igjen etter at den har vært flomstengt siden søndag ettermiddag. Mandag formiddag stiger vannet fortsatt i Trysilelva, øverste og nedre del av Glommavassdraget og Mjøsa. I noen av de mindre elvene, samt Gudbrandsdalslågen, er imidlertid vannstanden på vei ned.

Kjøligere og tørrere vær i dagene fremover vil bidra til å dempe flommen.

– Det er meldt veldig lite nedbør i hele landet de kommende dagene, og det skal bli kjøligere. Det er veldig gunstig for flomutviklingen, uttaler vakthavende hydrolog Thomas Væringstad i Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) til NTB.

Trysil er hardest rammet av flommen i Innlandet. Ifølge NRK steg vannstanden i Trysilelva ytterligere 25 centimeter natt til mandag, etter å ha steget 30-40 centimeter siden 16. mai.

Europavei 16 mellom Kongsvinger og Riksgrensen er ifølge Statens vegvesen midlertidig stengt på grunn av flommen. Det samme gjelder et lite stykke av fylkesvei 26 i Trysil på strekningen mellom Lutnes og Tolga, og fylkesvei 581 ved Engerneset i Hedmark.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus