Kuppleder i Thailand sier han har kongens velsignelse

Thailands forsvarssjef, general Prayuth Chan-ocha, har tatt makten i landet. Foto: Damir Sagolj (Reuters)
Thailands forsvarssjef, general Prayuth Chan-ocha, har tatt makten i landet. Foto: Damir Sagolj (Reuters)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Forsvarssjefen i Thailand sier at kongen har godkjent ham som leder for militærrådet som styrer landet etter kuppet i forrige uke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I en uttalelse som general Prayuth Chan-ocha leste opp på thailandsk TV mandag, sa han også at makthaverne ikke vil ha noe annet valg enn å svare med makt hvis de politiske protestene starter opp igjen.

Generalen sa også at det skal holdes nye valg i landet så snart som mulig, men han sa ikke noe om når det kan avholdes.

«For å gjenopprette ro og orden i landet og for samholdets skyld, har kongen utnevnt general Prayuth Chan-ocha til leder for Nasjonalrådet for ro og orden for å lede landet», heter det i en kongelig ordre som nyhetsbyrået AFP har sett mandag.

Chan-ocha og flere av landets militære ledere tok torsdag makten etter at landet har vært rammet av politisk kaos og uro i mange måneder.

Dagen etter opplyste de nye militære makthaverne at de hadde pågrepet Thailands avsatte statsminister Yingluck Shinawatra.

Det er innført unntakstilstand i landet, sammen med portforbud og forbud mot at mer enn fem mennesker samler seg på offentlige steder. Det er også forbud mot å protestere mot kuppet og de nye makthaverne.