Meny

Kuppleder i Thailand sier han har kongens velsignelse

Thailands forsvarssjef, general Prayuth Chan-ocha, har tatt makten i landet. Foto: Damir Sagolj (Reuters)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsvarssjefen i Thailand sier at kongen har godkjent ham som leder for militærrådet som styrer landet etter kuppet i forrige uke.

I en uttalelse som general Prayuth Chan-ocha leste opp på thailandsk TV mandag, sa han også at makthaverne ikke vil ha noe annet valg enn å svare med makt hvis de politiske protestene starter opp igjen.

Generalen sa også at det skal holdes nye valg i landet så snart som mulig, men han sa ikke noe om når det kan avholdes.

«For å gjenopprette ro og orden i landet og for samholdets skyld, har kongen utnevnt general Prayuth Chan-ocha til leder for Nasjonalrådet for ro og orden for å lede landet», heter det i en kongelig ordre som nyhetsbyrået AFP har sett mandag.

Chan-ocha og flere av landets militære ledere tok torsdag makten etter at landet har vært rammet av politisk kaos og uro i mange måneder.

Dagen etter opplyste de nye militære makthaverne at de hadde pågrepet Thailands avsatte statsminister Yingluck Shinawatra.

Det er innført unntakstilstand i landet, sammen med portforbud og forbud mot at mer enn fem mennesker samler seg på offentlige steder. Det er også forbud mot å protestere mot kuppet og de nye makthaverne.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus