Meny

Zuccarello nærmer seg Stanley Cup-finalen

Norges hockeystjerne Mats Zuccarello i kamp om pucken i den fjerde kampen mot Montreal Canadiens i semifinalen i NHL-sluttspillet søndag. Foto: Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mats Zuccarello Aasen er bare én seier unna finalen i NHL-sluttspillet etter at New York Rangers slo Montreal Canadiens 3-2 søndag.

Dermed leder Zuccarellos Rangers 3-1 i kamper og trenger bare én seier til for å sikre seg finaleplass mot enten Los Angeles Kings eller Chicago Blackhawks.

– Det var sjukt, det. Det var deilig å få den her i «overtime». Spesielt etter at vi tapte forrige match, sier Zuccarello til Nettavisen.

Carl Hagelin sendte vertene i ledelsen drøye sju minutter ut i kampen mens Rangers spilte i undertall. Francis Bouillon utlignet for gjestene fra Montreal åtte minutter ut i midtperioden. 55 sekunder før siste pause var imidlertid Rangers igjen tilbake i føringen igjen da Derick Brassard fosset mot mål og sendte i vei et slagskudd som føk inn bak Dustin Tokarski i Montreal-buret.

Fartsfylt kamp

Men i en match der spesielt Rangers-spillerne tilbrakte mye tid i utvisningsboksen, utlignet Montreals offensive forsvarsspiller P.K. Subban med et knallhardt skudd allerede to minutter ut i tredje periode, selvsagt i overtallsspill.

I en fartsfylt kamp med mange utvisninger og store sjanser for begge lagene, sto begge målvaktene bunnsolid. Oppgjøret i Madison Square Garden gikk til overtid, og seks minutter og to sekunder ut i den fjerde perioden avgjorde Martin St. Louis med et kjapt skudd fra skrå vinkel.

Uten poeng

Mats Zuccarello var på isen i 17 minutter og 15 sekunder og endte med 1 i pluss-/minusstatistikken. For tredje kamp på rad gikk nordmannen av isen uten poeng.

Femte kamp i sluttspillfinalen i Eastern Conference går allerede tirsdag kveld i Montreal. En eventuell sjette og sjuende kamp går allerede torsdag og lørdag.

– Det er nær, men likevel så var vi nede i 1-3 og hentet tilbake det i forrige runde. Så vi vet at alt kan skje. Vi har tre kamper å avgjøre det på, men vi får gå for den første kampen, sier Zuccarello til Nettavisen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus