Riksmekleren: – Det er ennå mye arbeid igjen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Riksmekler Nils Dalseide sier det fortsatt gjenstår mye arbeid i meklingen i statsoppgjøret i offentlig sektor. Meklingen fortsetter på overtid.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dalseide orienterte mediene klokken 23 søndag kveld.

– Det skjer noe hele tiden, vi arbeider kontinuerlig med forskjellige spørsmål og det skjer forbedringer hele tiden, sier Dalseide.

På spørsmål om partene nærmer seg en løsning, svarer han at partene er kommet nærmere enn da de begynte meklingen den 12. mai.

– Men det er ennå mye arbeid igjen, og vi vet ikke hvor fort det går og heller ikke med sikkerhet om det vil føre fram, sier Dalseide.

Siste: Meklingen i offentlig sektor fortsetter på overtid etter at fristen gikk ut ved midnatt. 30.000 er streikeklare om partene ikke blir enige.

Trolig på overtid

Han legger til at det er vanskelig å si noe om hvor langt partene er unna en forhandlingsløsning.

– Det beror på om vi kan få til ytterligere bevegelse og hvor fort det eventuelt går.

Han forteller videre at det er veldig lite trolig med enighet før midnatt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dalseide er mekler for partene i offentlig sektor representert ved YS Stat, Unio Stat, Akademikerne Stat og LO Stat. Personaldirektør Merethe Foss leder forhandlingene på vegne av Staten ved Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

Ingen skisse ennå

Over 10.000 ansatte i statlig sektor går ut i streik ved arbeidstidens start mandag morgen dersom det ikke blir enighet.

Riksmekleren sier videre at det heller ikke er grunnlag for å starte på en skisse til løsning.

– For øyeblikket er det ikke grunnlag for å legge fram noe fra min side, vi må samle litt mer fragment for å kunne gjøre det, sier Dalseide.

Lønnsforhandlingene i offentlig sektor foregår på tre tariffområder. Disse er statlig, kommunalt (KS) og Oslo kommune. (©NTB)