Toåring drept i Oslo – mann drapssiktet

Artikkelen fortsetter under annonsen

Da politiet rykket ut til et masseslagsmål på Ellingsrud i Oslo fredag, fant de ei to år gammel jente drept på gata. En mann er siktet for drap.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

To kvinner med nær relasjon til barnet er innlagt på sykehus, men politiet kan ikke si noe om omfanget på skadene deres. Ytterligere tre personer, blant dem den siktede mannen, er skadd.

– En mann er foreløpig siktet for forsettlig drap. Vi kan ikke utelukke andre siktelser, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby i Oslo politidistrikt til NTB.

Den drapssiktede mannens bakgrunn eller tilknytning til den drepte jenta, vil ikke politiet kommentere, men det skal dreie seg om en mann i 30-årene.

Meldingen om en slåsskamp utendørs i Dragonstien kom til politiet like før klokka 16.30 fredag ettermiddag.

Se video øverst i saken: Toåring drept på Ellingsrud

– Kaotisk

– Politiet rykket ut med mange enheter og møtte et svært kaotisk åsted. Det hadde vært slåssing mellom flere menn, og politiet fant ei jente på stedet som var drept, opplyser fungerende leder Kari-Janne Lid ved seksjon for vold- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt til NTB fredag kveld.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den drapssiktede mannen er lettere skadd.

– I tillegg er to menn innlagt på sykehus med stikkskader, sier Lid.

Omfanget på deres skader er heller ikke bekreftet. Politiets innsatsleder på åstedet, Kristoffer Bang, opplyste imidlertid tidligere fredag kveld at tre personer var alvorlig skadd, mens to er lettere skadd.

Bakgrunn: To år gammel jente drept

Etterlyser vitner

Blomster og lys på åstedet hvor den to år gamle jenta ble funnet drept på Ellingsrud. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)Blomster og lys på åstedet hvor den to år gamle jenta ble funnet drept på Ellingsrud. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet fant jenta død på bakken i Frydenlund borettslag da de rykket ut på en melding om at flere personer deltok i en slåsskamp og at flere var knivstukket.

Politiet etterlyser flere vitner til saken, og ber folk som så hva som skjedde, om å melde seg for politiet.

– Etterforskningen pågår for fullt, så det vil bli avhør i løpet av kvelden. Forhåpentligvis vil også siktede avhøres i løpet av kvelden, sier Kraby til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Grunnlaget for pågripelsen er opplysninger fra åstedet og politipatruljene som rykket ut til Ellingsrud fredag ettermiddag, ifølge Lid.

Se også: Politiets pressekonferanse om knivstikkingen (i opptak)

Åpen ungdomsklubb

Bydelens kriseteam åpnet kjelleren ved Ellingsrud kirke for publikum fredag kveld. Kirken vil også være åpen lørdag for dem som måtte ønske å komme dit etter den tragiske hendelsen i drabantbyen øst i Oslo.

Også Ellingsrud fritidsklubb holdt dørene åpne fredag kveld med hjelpeapparat til stede. Politiet ville være på plass begge steder for å svare på spørsmål.

Senere på kvelden ble det lagt ned blomster og tent lys på åstedet hvor den to år gamle jenta ble funnet drept.

Les også: En person død etter knivstikking på Ellingsrud

Mange vitner

Det var mange vitner til slåsskampen i boligområdet fredag ettermiddag.

– Vi jobber intenst for å få oversikt over vitner og få inn mannskaper sånn at vi kan begynne å avhøre dem så snart som mulig. Dette er en sak hvor mye fortsatt er veldig uavklart, både når det gjelder motiv og hendelsesforløp, sa Lid til NTB fredag kveld.

Da politiet holdt en pressekonferanse like før klokken 20.30 fredag kveld, var ennå ingen involverte avhørt i saken.