Stølås' perlescoring ga FKH-poeng

Alexander Stølås ble den store helten da han reddet ett poeng for Haugesund hjemme mot serieleder Molde fredag. Her fra møtet med Bodø/Glimt tidligere i mai. Foto: Mats Torbergsen (NTB scanpix)

Innbytter Alexander Stølås nekter for at han er en dødballspesialist, men fredag ordnet han 1-1 hjemme mot Molde med et vanvittig frispark fra omtrent 30 meter.

Kampfakta:
Eliteserien fotball menn fredag:

Haugesund – Molde 1-1 (0-0)

5311 tilskuere

Mål: 0-1 Martin Linnes (49), 1-1 Alexander Stølås (86).

Dommer: Ola Hobber Nilsen, Nordstrand.

Gult kort: Etzaz Hussain, Molde.

Lagene:

Haugesund (4-2-3-1): Olav B. Dalen – Vegard Skjerve, Dusan Cvetinovic, Tor Arne Andreassen (Martin Bjørnbak fra 80.), David Myrestam – Eirik V. Mæland, Joakim Våge Nilsen – Daniel Bamberg (Kristoffer Haraldseid fra 71.), Geir Ludvig Fevang, Maic Sema (Alexander Stølås fra 72.) – Christian Gytkjær.

Molde (4-4-1-1): Ørjan Nyland – Martin Linnes, Even Hovland, Vegard Forren, Joona Toivo – Mattias Moström, Etzaz Hussain, Harmeet Singh, Mohamed Elyounoussi – Agnaldo (Pape Pate Diouf fra 80.) – Daniel Chima Chukwu (Bjørn B. Sigurdarson fra 64.).

Etter en målløs første omgang tok det Molde bare noen minutter av annen omgang å ta ledelsen mot Haugesund. Martin Linnes sendte i vei en markkryper med venstrefoten, som snek seg inn i hjørnet. Men en god avslutning fra Linnes ga kanskje innbytter Stølås ekstra motivasjon.

Etter å ha kommet på banen i det 72. minutt, tok det ham et snaut kvarter å bli Haugesund-helt. Fra omtrent 30 meter sendte han i vei et skudd som føk inn i krysset bak Ørjan Nyland i Molde-buret.

– Jeg vil ikke si at jeg en dødballspesialist. Av og til treffer jeg, av og til bommer jeg. Jeg vet ikke hva som skjer, men det er fantastisk. Av og til går det slik, sa Stølås til TV 2.

Et stort seg

For Haugesund, som før kampen lå på sisteplass i eliteserien, er hvert eneste poeng viktig. Etter at dommeren hadde blåst av kampen, feiret både spillere og supportere i Haugesund som om de skulle ha vunnet kampen. Poenget gjør at FKH har like mange poeng (7) som Sandnes Ulf og Aalesund.

– Det betyr ikke så mye poengmessig, men gir oss tro på det som skal skje i framtida. Det var på tide at vi viste oss fram slik, sa FKH-trener Jostein Grindhaug.

Han fikk også støtte av Dusan Cvetinovic, som fredag fremsto som sikkerheten selv i forsvaret til vertene.

– Vi viser folk at vi ikke har glemt hvordan vi spiller fotball. Dette ene poenget virker som om det er tre, sa han.

Fornøyd

Tor Ole Skullerud var til tross for at det ikke ble tre poeng, fornøyd med hvordan blåtrøyene gjennomførte kampen.

– Vi gjennomfører en OK bortekamp, og jeg trodde lenge at vi skulle ta dette hjem. Det var en fantastisk utligning og et fantastisk skudd. Jeg er imponert over moralen til FKH, sa Skullerud, som mente at Molde hadde sine sjanser.

– Vi hadde muligheter til å ta ledelsen flere ganger, så jeg er mellomfornøyd. Vi presterer bra, så jeg er ikke bekymret over det.

Molde har fra tabelltoppen seks poeng til serietoer Strømsgodset. Drammenserne har én kamp mindre spilt.