To år gammel jente drept

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet bekrefter på en pressekonferanse at det var en to år gammel jente som ble drept på Ellingsrud fredag ettermiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet i Oslo fikk klokka 16.25 fredag ettermiddag melding om et slagsmål inne i og utenfor en bolig i Dragonstien på Ellingsrud i Oslo.

På en pressekonferanse bekrefter politiet at et barn ble drept.

– Da politiet kom til stedet fant de en to år gammel jente som var drept, sa fungerende leder Kari-Janne Lid for seksjon for vold- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt under pressekonferansen.

Politiet ønsker ikke å gå ut med dødsårsaken på nåværende tidspunkt.

Bakgrunn: Én drept, tre hardt skadd etter knivstikking

Familierelasjon

Ifølge politiet er flere av de involverte i familie. Tre personer er alvorlig skadd og kjørt til sykehus, og to personer er lettere skadd etter slagsmålet.

– Politiet har så langt fått bekreftet at to av barnets slektninger er innlagt med skader på sykehus, sa Lid.

Politiets kriminalteknikere jobber nå på stedet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi jobber med å danne oss et bilde av hva som har skjedd, og vi kan ikke utelukke at flere får status som mistenkt, fortsatte Lid.

Saken fortsetter under bildetELLINGSRUD: En politimann står på terrassen like ved åsstedet der en jente ble funnet drept på Ellingsrud fredag. Foto: NTB scanpixELLINGSRUD: En politimann står på terrassen like ved åsstedet der en jente ble funnet drept på Ellingsrud fredag. Foto: NTB scanpix


Det var mange vitner til den voldsomme slåsskampen som skjedde i et boligområde.

– Vi jobber intenst for å få oversikt over vitner og få inn mannskaper sånn at vi kan begynne å avhøre dem så snart som mulig. Dette er en sak hvor mye fortsatt er veldig uavklart, både når det gjelder motiv og hendelsesforløp, sier Lid.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

PÅ STEDET: Politiets kriminalteknikere jobber på Ellingsrud fredag kveld. Foto: NTB scanpixPÅ STEDET: Politiets kriminalteknikere jobber på Ellingsrud fredag kveld. Foto: NTB scanpix

Bydelens kriseteam har åpnet kjelleren ved Ellingsrud kirke for publikum fredag kveld og lørdag. Politiet ville være til stede både her og i Ellingsrud fritidsklubb, som fredag kveld holdt dørene åpne med kriseteam til stede.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mann siktet for forsettlig drap

Politiet vil foreløpig kun bekrefte at de har siktet en mann for forsettlig drap, men vil ikke si noe om hans alder, bakgrunn, eller tilknytning til den drepte jenta.

– Så langt har man funnet skjellig grunn til å pågripe og sikte ham, siktelsen og grunnlaget kan vi ikke si noe om. Han vil bli avhørt så snart det lar seg gjøre, sa Lid fredag kveld.

Ifølge VG er den siktede en mann i 30-årene.

Den mistenkte gjerningsmannen er lettere skadd.

Åstedet ligger ved Frydenlund borettslag på Ellingsrud i Groruddalen, men ingen av beboerne er blitt evakuert. Tidlig fredag kveld hadde politiet sperret av et tun mellom blokkene ved åstedet mens de sikret spor.

Utenfor en av blokkene er en gjenstand som kan se ut som en bil, tildekket med en presenning.