Meny

Fem måneders fengsel etter bussulykke i Fardal

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Føreren av en svensk turbuss er dømt til fem måneders fengsel etter bussulykken ved Fardal i Sogndal i august i fjor.

Bussjåføren (56) må også betale totalt 525.000 kroner i erstatning, melder NRK.

Den svenske turbussen kolliderte med lokal rutebuss i 60-sonen ved Fardal i Sogndal. To unge kvinner omkom i ulykken. I tillegg ble to personer hardt skadd.

Mannens forsvarer Geir J. Kruge sier hans klient ikke har fått satt seg inn i dommen, og derfor ikke ønsker å kommentere den.

Retten mener den svenske bussjåføren ikke var oppmerksom nok da bussene kom mot hverandre og kolliderte.

– Retten slår fast at veien var bred nok til at begge bussene kunne passere dersom begge førerne hadde lagt seg ut slik de skulle. Jeg registrerer også at retten mener det er et entydig bilde av bevisene som viser at den svenske bussen var over midten av veien, sier aktor i saken, politiadvokat Anette Stegegjerdet Norberg.

– Jeg registrerer at dommen er veldig grundig, og at påtalemakten har fått medhold på alle punkter, med unntak av straffutmålingen, sier hun.

Begge sjåførene ble tiltalt etter ulykken, og den norske sjåføren får ikke lov til å kjøre bil eller buss i Norge i tre år.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus