Meny

Lagerbrann i Sandnes slukket

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brannen i det gamle egglageret i Sandnes i Rogaland var slukket tidlig fredag morgen. Den ble trolig forårsaket av vedlikeholdsarbeid på taket.

I 6-tiden tvitret brannvesenet i Sør-Rogaland at etterslukking pågår, og at den vil fortsette utover formiddagen.

I forbindelse med brannen etterlyste politiet en bil som ble lokalisert like etter midnatt. De fire mennene i bilen forklarte at de hadde utført vedlikeholdsarbeid på taket. Politiet tvitret i 3.30-tiden at dette arbeidet trolig forårsaket brannen.

Ved 1.30-tiden natt til fredag var brannen, som ble meldt til politiet klokka 22.47 torsdag, fortsatt ikke under kontroll. Den ble forsøket stoppet i en brannskiller. Et brannmannskap på 26 forsøkte da å slukke flammene.

I 2-tiden ble det opplyst at ilden var under kontroll, og at slukkingen ville foregå hele natten. Klokka 3.30 hadde 1.500 kvadratmeter av taket brent opp. Beboere i området ble bedt om å holde dører og vinduer lukket på grunn av giftig røyk som ble utviklet fordi det brant i et lag med tjærepapp på taket.

– Bygget har en grunnflate på 7.000 kvadratmeter, så dette er en seig brann. Men vi jobber så godt vi kan, sa vaktleder Odd Magne Pedersen i brannvesenet i Sør-Rogaland til Stavanger Aftenblad.

Bygget har de siste årene fungert som lagringssted for biler, husholdningsartikler og møbler. I tillegg holder et tømmerfirma til der, og flere bruker bygningen til verksted.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus