Meny

Høie kan ikke love sykehus-redning i Telemark

Helseminister Bent Høie kan ennå ikke gi noen løfter om han vil stanse nedleggelsene i Telemark. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Helseminister Bent Høie (H) kan ennå ikke si om han vil gripe inn for å hindre nedleggelser av akutt- og døgnfunksjonene ved sykehusene i Rjukan og Kragerø.

Styret ved Sykehuset Telemark vedtok tirsdag denne uken å legge ned akutt- og døgnfunksjonene i Rjukan og Kragerø. Saken skal behandles av styret i Helse sør-øst 19. juni. Høie kan derfor ikke si sin mening om saken ennå.

– Nå skal denne saken vider til behandling hos Helse sør-øst, og så havner den på mitt bord til slutt. Det er for tidlig for meg å si noe om dette nå, sier Høie til Klassekampen.

I regjeringserklæringen lover Høyre og Fremskrittspartiet å «stoppe nedleggelser av akutt- og fødetilbud som ikke er begrunnet med pasientsikkerhet og kvalitet, før nasjonal helse- og sykehusplan er behandlet». Sykehusplanen kommer på plass til neste år, men det kan likevel skje endringer før den tid, forteller Høie.

– Det vil komme endringer i sykehustilbudet hele veien, selv om vi jobber med en nasjonal sykehusplan, sier statsråden.

I den nasjonale sykehusplanen vil det komme klare rammer for de ulike lokalsykehusene.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus