Terrorangrep mot travel markedsplass i Kina

Politimenn bevokter åstedet for terroraksjonen i Urumqi. Foto: NTB Scanpix
Politimenn bevokter åstedet for terroraksjonen i Urumqi. Foto: NTB Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere mennesker ble drept og såret da ukjente menn i to biler raste inn på et travelt marked og utløste sprengladninger i Xinjiang-regionen vest i Kina.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge nyhetsbyrået Xinhua kjørte angriperne to firehjulstrekkere rett inn i folkemengden i byen Urumqi litt før klokken 8 torsdag morgen. De skal ha kastet sprengladninger ut av vinduene, før den ene bilen ble sprengt i lufta.

Store tap

Kinesiske myndigheter har ikke opplyst hvor mange som ble drept i angrepet, men en talsmann for sikkerhetsdepartementet snakker om store tap.

– Dette var en svært voldelig terrorhandling, heter det i en kunngjøring fra departementet.

Myndighetene lover å slå hardt ned på de skyldige.

– Vi skal knuse arrogansen til de voldelige terroristene, sier sjefen for Kinas innenlandske sikkerhet, Meng Jianzhu.

Militante uigurer

Militante separatister fra Xinjiang, som er hjemregion for den etniske folkegruppen uigurene, har gjennomført en rekke angrep og aksjoner mot mål i Kina den siste tiden.

Onsdag ble 39 menn dømt til fengselsstraffer i opptil 15 år etter å ha blitt funnet skyldige i terrorhandlinger i Xinjiang.

Mennene ble blant annet dømt for å ha spredd terroristvideoer og for å ha oppfordret til hellig krig. En stor del av befolkningen i Xinjiang er muslimer og misnøyen med myndighetene i Beijing er stor.