Meny

Meteorologstreik kan stanse flytrafikk i Nord-Norge

Værvarselet for Nord-Norge kan bli rammet av streik hos meteorologene, noe som kan føre til full stans i flytrafikken i landsdelen. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dersom meteorologene i Tromsø tas ut i streik, kan Nord-Norge forsvinne fra NRKs værkart – og i verste fall kan flytrafikken stanse i hele landsdelen.

Det opplyser Forskerforbundet, som organiserer de fleste meteorologene i landet. Forbundet har varslet at fem meteorologer i Tromsø tas ut i streik fra mandag dersom ikke forhandlingene med staten fører fram.

Trolig vil publikum merke dette ved at Nord-Norge forsvinner fra Meteorologisk institutts værkart på NRK.

Men dersom uttaket gjøres på turnusen som varsler flyværet, kan konsekvensene bli alvorligere, advarer regionleder Helge Tangen ved Meteorologisk institutt i Tromsø.

Les også: 30.000 står klare til storstreik

– Flytrafikken kan i verste fall stanse i hele Nord-Norge og Svalbard, sier Tangen til Forskerforum.

Også trafikken til sjøs kan bli hardt rammet. Værvarslingen i Tromsø leverer værvarsler for havområdene mellom Norge og Nordpolen, også til internasjonale fartøy.

– Det er opp til 100 båter til en hver tid i norsk sektor som vi overvåker. Det er ganske mye trafikk – alt fra fiskebåter, kystvakt og en del cruisebåter, forteller Tangen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus