Varsler pressekonferanse om Vålnes-saken

Per Vålnes har vært savnet siden desember 2011. Foto: NTB Scanpix
Per Vålnes har vært savnet siden desember 2011. Foto: NTB Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Aftenposten melder at politiet vil rive Vollan gjestestue for å finne Vålnes.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er snart tre og et halvt år siden Per Vålnes forsvant fra Storsteinnes i Troms. I dag gikk en ordknapp pressemelding ut fra Troms politidistrikt:

«Politiet inviterer til pressekonferanse fredag 23. mai kl. 11 på politihuset i Tromsø i forbindelse med Vålnes-saken. Politiet har ikke kommentarer i saken før pressekonferansen».

Aftenposten mener derimot å vite at politiet ønsker å gå til det skritt å rive deler av Vollan gjestestue i Nordkjosbotn i Troms i søket etter Vålnes.

Vil ikke bekrefte

– Dette kan jeg verken bekrefte eller avkrefte. Men det er klart at det er en primær oppgave å finne avdøde. Det er forsøkt å avhøre de siktede, men de har benyttet seg av sin rett til å nekte å forklare seg. Det pågår fortsatt aktivt arbeide med saken, sier førstestatsadvokat i Troms og Finnmark, Lars Fause, til Aftenposten på spørsmål om den påståtte rivingen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet har siktet tre personer, deriblant Vålnes' samboer, for drap. De tre satt i varetekt i over ett år, men ble løslatt i desember i fjor.

Les også: Vollan gjestestue kan skjule Per Vålnes

Massiv etterforskning

Vitneopplysninger skal ha fått politiet til å konsentrere seg om Vollan gjestestue som mulig skjulested for et lik. To av de siktede jobbet ved gjestestua da Vålnes forsvant, og bygget ble pusset opp og utvidet i samme tidsperiode.

Politiet har satt store mannskaper i sving i letingen etter Vålnes, og har blant annet brukt miniubåt til søk i havet.

I oktober i fjor brukte politiet georadar i gjestestuas nybygg for å undersøke om et lik kunne være gjemt i grunnen. Søket var resultatløst, og for øyeblikket står politiet uten åsted, lik eller tilståelser i den angivelige drapssaken.

Les også: Søsteren: – Et forsøk på å begå det perfekte mord