Varsler pressekonferanse om Vålnes-saken

Per Vålnes har vært savnet siden desember 2011. Foto: NTB Scanpix
Per Vålnes har vært savnet siden desember 2011. Foto: NTB Scanpix

Aftenposten melder at politiet vil rive Vollan gjestestue for å finne Vålnes.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er snart tre og et halvt år siden Per Vålnes forsvant fra Storsteinnes i Troms. I dag gikk en ordknapp pressemelding ut fra Troms politidistrikt:

«Politiet inviterer til pressekonferanse fredag 23. mai kl. 11 på politihuset i Tromsø i forbindelse med Vålnes-saken. Politiet har ikke kommentarer i saken før pressekonferansen».

Aftenposten mener derimot å vite at politiet ønsker å gå til det skritt å rive deler av Vollan gjestestue i Nordkjosbotn i Troms i søket etter Vålnes.

Vil ikke bekrefte

– Dette kan jeg verken bekrefte eller avkrefte. Men det er klart at det er en primær oppgave å finne avdøde. Det er forsøkt å avhøre de siktede, men de har benyttet seg av sin rett til å nekte å forklare seg. Det pågår fortsatt aktivt arbeide med saken, sier førstestatsadvokat i Troms og Finnmark, Lars Fause, til Aftenposten på spørsmål om den påståtte rivingen.

Politiet har siktet tre personer, deriblant Vålnes' samboer, for drap. De tre satt i varetekt i over ett år, men ble løslatt i desember i fjor.

Les også: Vollan gjestestue kan skjule Per Vålnes

Massiv etterforskning

Vitneopplysninger skal ha fått politiet til å konsentrere seg om Vollan gjestestue som mulig skjulested for et lik. To av de siktede jobbet ved gjestestua da Vålnes forsvant, og bygget ble pusset opp og utvidet i samme tidsperiode.

Politiet har satt store mannskaper i sving i letingen etter Vålnes, og har blant annet brukt miniubåt til søk i havet.

I oktober i fjor brukte politiet georadar i gjestestuas nybygg for å undersøke om et lik kunne være gjemt i grunnen. Søket var resultatløst, og for øyeblikket står politiet uten åsted, lik eller tilståelser i den angivelige drapssaken.

Les også: Søsteren: – Et forsøk på å begå det perfekte mord

Personvernpolicy