Livsfarlige medikamenter stjålet i Trondheim

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tyv snek seg inn på klinikk mens det foregikk operasjoner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere ampuller med medikamentet Mivacron har blitt stjålet fra Klinikk Teres Stokkan i Trondheim sentrum, opplyser Sør-Trøndelag politidistrikt i en pressemelding.

«Mivacron anses for å være svært farlig, og dersom det injiseres i blod vil man kunne omkomme raskt av åndedrettslammelse,» skriver politiadvokat Lise Rognes i meldingen.

– Det er viktig for oss å få ut at denne medisinen er livsfarlig. Hvis du injiserer dette i blodet kan du dø raskt, sier krimvaktleder May Britt Enmo til adressa.no.

Snek seg inn under operasjon

Det skal ikke være snakk om noe innbrudd på klinikken.

– Noen lurte seg inn og stjal medikamentene. Dette hendte i formiddag, mens det var full drift i operasjonssalene våre, forteller klinikkleder Geir Bauck ved Teres Stokkan til ABC Nyheter.

Mivacron anses ikke som narkotisk eller ettertraktet for rusmisbrukere. Dermed lå ampullene i et opplåst skap mens det foregikk en operasjon. Bauck ringte umiddelbart krimvakta da tyveriet ble oppdaget.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er viktig for oss å få ut budskapet til miljøer der medikamenter omsettes. Dette stoffet er ufarlig å spise eller drikke, men kan gi åndedrettsstans ved injisering, sier Bauck.

Varsler gjennomgang

Klinikkleder Bauck forteller at klinikken rutinemessig utfører en intern gjennomgang etter hendelser som dette.

Mivacron er et muskelavslappende middel som brukes ved anestesi og narkose. Privateide Klinikk Stokkan utfører hovedsakelig plastisk og kosmetisk kirurgi.

Tips i saken kan meldes inn til politiet på telefon 73 89 90 90 eller 02800.