Meny

Polakken var ute med øl – og litt brennevin

En polakk ble denne uka tatt at tollere fra Trondheim i Stjørdal med 2.400 liter øl – og 1 liter brennevin – i varebilen han kjørte. For å tåle den tunge lasten hadde bilen forsterket understell. Beslaget utgjør 136.000 kroner og Tollvesenet ber om at bilen blir inndratt. Foto: Tollvesenet / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En polsk statsborger klarte å fylle en varebil med intet mindre enn 2.400 liter øl – og 1 liter brennevin.

Da tollerne fra Trondheim åpnet bakdørene på Mercedes Sprinter-modellen til 35-åringen i Stjørdal i Nord-Trøndelag om ettermiddagen 19. mai, kunne de rimelig raskt fastslå at bilen var lastet med uvanlig mange ølbokser. En flaske brennevin var det også blitt plass til.

Bilen hadde falske norske skilt og forsterket understell for å tåle tyngre last. Tollvesenet har bedt om at den blir inndratt. Selve beslaget utgjør 136.000 kroner i unndratte avgifter.

Sjåføren og hans 47 år gamle passasjer hadde tatt ferja fra Szczecin i Polen til Sverige før ferden fortsatte til Trøndelag der smuglerturen endte i en tollkontroll på E14.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus