Meny

Møte mellom de politiske partene i Thailand

Motstandere av tidligere statsminister Yingluck Shinawatra leser aviser i Bangkok onsdag morgen. Regjeringen og opposisjonen i det dypt splittede landet skal onsdag møtes til samtaler.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen og opposisjonen i Thailand skal onsdag morgen møtes etter at militæret tirsdag innførte unntakstilstand i landet.

Det er hærsjefen i Thailand, Prayuth Chan-ocha, som skal lede samtalene mellom tilhengere og motstandere av tidligere statsminister Yingluck Shinawatra.

– Hærsjefen skal møte representanter fra alle partene sammen, opplyser talsmann for hæren Winthai Suvaree.

Thailands forfatningsdomstol avsatte Yingluck tidligere i mai, og landet styres nå av en midlertidig regjering under ledelse av tidligere handelsminister Niwatthamrong Boonsongphaisan.

Unntakstilstanden som ble kunngjort tirsdag, ble erklært på hærens egen TV-stasjon av Chan-ocha. Han understreket at det ikke er snakk om et militærkupp.

Tirsdag ble det også kjent at Boonsongphaisan har bedt landets valgkommisjon om at det holdes nyvalg 3. august.

28 mennesker er drept og flere hundre er såret i harde sammenstøt mellom tilhengere og motstandere av Yingluck de siste månedene i det dypt splittede landet.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus