Meny

Frp-studenter mest villige til å jukse

Frp-leder Siv Jensens velgere er de minst ærlige studentene, ifølge en ny undersøkelse. Selv avviser partiets ungdomslag at det er slik. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hver fjerde student som er Frp-velger, ville ha jukset på eksamen hvis de ikke risikerte å bli tatt, ifølge en ny undersøkelse.

De minst villige til å jukse er Miljøpartiet De Grønnes velgere. Blant dem ville bare 5 prosent ha jukset. Gjennomsnittet for alle partier ligger på 12 prosent.

Undersøkelsen er gjennomført av Sentio for Norsk studentorganisasjon og avisa Universitas.

Professor Frank Aarebrot mener den viser at Frp-velgere er mer uærlige enn gjennomsnittet og tror det kan være en sammenheng mellom resultatene og partienes ideologier.

– Mennesker med individualistiske ideologier vil kanskje jukse mer enn de med kollektivistiske holdninger, sier Aarebrot.

Formann Siri Ulleberg i Oslo-laget til Fremskrittspartiet Ungdom (FpU) mener forklaringen er en annen.

– Resultatene kan skyldes at Frp-velgerne er de eneste som er ærlige i undersøkelsen, sier hun til Universitas.

I undersøkelsen svarer 18 prosent av mennene i undersøkelsen at de ville jukset hvis de hadde hatt muligheten, mot én av ti kvinner. I tillegg virker yngre studenter mer villige til å jukse enn eldre studenter.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus