Meny

Carl Espen:

– Det beste jeg har vært med på

Carl Espen Thorbjørnsen, her under generalprøven fredag, er Norges deltaker i Eurovision Song Contest. Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter å ha sunget «85 prosent» under generalprøven, klemte Carl Espen Thorbjørnsen til med alt han hadde under lørdagens finale i Eurovision Song Contest.

– Thank you, Copenhagen. Thank you, Europe, avsluttet 31-åringen fra Osterøy i Hordaland.

Norges bidrag er skrevet Carl Espens kusine, Josefin Winther. Han var nummer fem i aksjon av de 26 artistene og hadde blikket festet godt i kamera, slik han mener er avgjørende for en god fremføring.

Følg finalen her

– Alt klaffet

– For en opplevelse! Dette er det beste jeg har vært med på. Jeg følte at alt klaffet, og at jeg klarte å fortelle alt sammen. Hele historien. Det er en helt fantastisk følelse. Jeg er så glad nå, forteller han via NRKs folk i «greenroom», der artistene er samlet etter fremføring.

Slik beskrev han forberedelsene:

– De siste timene nå har jeg brukt til å spise, ta meg en liten lur i garderoben, kle på meg kostymet og å ta en grundig oppvarming med sangpedagogen min, Live de Lange, fortalte Carl Espen rundt én time før den direktesendte finalen lørdag kveld.

Holdt igjen

I den siste prøven lørdag ettermiddag la han noen begrensninger på seg selv i fremføringen.

– Jeg ga ikke alt. Jeg holdt igjen akkurat som på generalprøven i går. Det er bevisst for å spare stemmen til i kveld, til det virkelig gjelder, fortalte Norges Eurovision-håp, som anslo at han ga 80-85 prosent av hva han ville senere.

Romanias bidrag «Miracle» fremføres av norsk-rumenske Ovi Jacobsen og duettpartneren Paula Seling.

– Hvis vi vinner, blir det norsk seier også, sa Ovi til NTB tidligere i uka.

Først en stund over midnatt vil det være klart hvilket land som vinner og får æren av å arrangere den europeiske sangkonkurransen i 2015. Sverige, Østerrike og Nederland har etter hvert stått frem som de store favorittene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus