Meny

Matchvinner Vindheim: – Utrolig deilig!

Branns Andreas Vindheim feirer 0-1 i eliteseriekampen mellom Aalesund og Brann på Color Line Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Andreas Vindheim (18) og Kasper Skaanes (19) inntok noen av de mest sentrale rollene da Brann tok sin første borteseier for sesongen med 1-0 over Aalesund i eliteserien lørdag.
Eliteserien fotball, menn, lørdag:

Eliteserien, 8. runde:

 

Bodø/Glimt – Haugesund 2-1 (2-0)

2907 tilskuere

Mål: 1-0 Abdurahim Laajab (10), 2-0 Papa Alioune Ndiaye (45), 2-1 Alexander Stølås (74).

Dommer: Trond Ivar Døvle, Svarstad.

Gult kort: Brede Mathis Moe, Bodø/Glimt, Martin Bjørnbak, Dusan Cvetinovic, Ugonna Anyora, David Myrestam, Haugesund.

Lagene:

Bodø/Glimt (4-3-3): Lasse Staw – Brede Mathis Moe, Vioux Sane, Thomas Braaten, Kristian Brix – Thomas Jacobsen, Dominic Chatto, Papa Alioune Ndiaye (Anders Karlsen fra 88.) – Dane Richards (Morten Konradsen fra 37.), Abdurahim Laajab (Moustapha Ndiaye fra 71.), Trond Olsen.

Haugesund (4-1-4-1): Olav B. Dalen – Vegard Skjerve, Dusan Cvetinovic, Martin Bjørnbak, Joakim Våge Nilsen – David Myrestam – Daniel Bamberg, Ugonna Anyora (Kristoffer Haraldseid fra 46.), Geir Ludvig Fevang, Tor Arne Andreassen – Pontus Engblom (Alexander Stølås fra 60.).

 

Aalesund – Brann 0-1 (0-1)

7198 tilskuere

Mål: 0-1 Andreas Vindheim (37).

Dommer: Brage Sandmoen, Kjelsås.

Gult kort: Michael Barrantes, Sakari Mattila, Aalesund, Kristoffer Barmen, Daniel Mojsov, Piotr Leciejewski, Brann.

Lagene:

Aalesund (4-3-3): Sten Grytebust – Akeem Latifu, Jonatan Tollås Nation, Oddbjørn Lie, Hugues Wembangomo (Demar Phillips fra 54.) – Sakari Mattila, Fredrik Ulvestad, Henrik R. Bjørdal (Demar Phillips fra 54.) – Tramaine Stewart, Michael Barrantes, Torbjørn Grytten (Tor Hogne Aarøy fra 20.).

Brann (4-4-2): Piotr Leciejewski – Daniel Mojsov, Andreas Vindheim, Erdin Demir, Jonas Grønner – Hassan El Fakiri, Fredrik Haugen (Birkir Mar Sævarsson fra 80.), Amin Askar (Kristoffer Larsen fra 70.), Kasper Skaanes – Jakob Orlov, Kristoffer Barmen (Erik Huseklepp fra 65.).

Aalesund har vanligvis god kontroll når laget tar imot Brann hjemme. Ikke siden 2005 har bergenserne dratt fra byen på Sunnmøre med tre poeng. Men med 95-modellene Kasper Skaanes og Andreas Vindheim i hovedrollene ble det seier på bergenserne i lørdagens eliteseriekamp.

Etter 37 minutter scoret Vindheim kampens eneste mål. Backen hadde tatt turen opp i banen og startet et perfekt løp gjennom Aalesund-forsvaret. Der ble han pent servert av Skaanes. Deretter brukte han minimalt med touch før han plasserte ballen forbi Sten Grytebust og inn i hjørnet.

– Vi spilte oss veldig fint opp, og jeg fikk en fin ball. Plutselig var jeg alene med keeper og plasserte den i hjørnet. Det er utrolig deilig!, sa matchvinneren til C More, etter å ha fått fortjent hyllest fra tilreisende Brann-supportere.

Les også: Glimt slo tilbake med seier over Haugesund

– Fortjent ledelse

Aalesund maktet ikke skape stort før pause, og Brann-trener Rickard Norling var veldig fornøyd med ledelse til pause.

– Dette var fantastisk. Det føles veldig godt. Det var en stund siden vi vant her også. I første omgang var vi veldig bra, og vi fortjente den ledelsen, sa Norling etter kampslutt.

95-modellene Skaanes og Vindheim var foruten scoringen også involvert i mye av det Brann foretok seg i de første 45 minuttene.

– Det er mye ungt i Brann nå. Det gror godt i klubben. Jeg er veldig glad for den tilliten jeg har fått, sa Vindheim.

Enormt press

I den andre omgangen fortsatt Brann å kontrollere på kunstgresset i Ålesund. Mot slutten tok det seg derimot opp for vertene, som ga Brann-forsvaret og keeper Piotr Leciejewski store problemer. Likevel ble det ikke mål. Både Peter Orry Larsen og Fredrik Ulvestad hadde sine muligheter.

– Vi snakket om det i garderoben at de kom til å komme høyt på oss. Det skjedde. Vi klarte ikke å slå ballene lenger ut, men vi viste solid laginnsats. Det var en deilig seier, sa Brann-kaptein Hassan El Fakiri.

Sesongens første borteseier for Brann sendte rødtrøyene opp på en 12.-plass på tabellen. Laget passerte Aalesund, som blir liggende på 13.-plass, med to poengs klaring til tabelljumbo Sogndal.

– Det er veldig surt. Dette er ikke det fortet som det var tidligere. Det er for lett å komme hit, sa AaFK-kaptein Jonathan Tollås Nation.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus