Meny

Michelle Obama kaller bortføringene i Nigeria samvittighetsløs

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Michelle Obama kaller Boko Harams bortføring av 279 skolejenter i Nigeria en samvittighetsløs terrorhandling.

– Som flere millioner andre rundt om i verden, er min mann og jeg opprørt og sønderknust over kidnappingene. Denne samvittighetsløse handlingen ble utført av en terrorgruppe som vil hindre disse jentene fra å få en utdannelse – voksne menn som forsøker å knuse unge jenters drømmer, sa USAs førstedame i det som vanligvis er president Barack Obamas ukentlige tale lørdag.

– Barack og jeg ser våre egne døtre i disse jentene. Vi ser deres håp og drømmer, og kan bare forestille oss den smerten deres foreldre nå føler, sa hun.

Les også: Stortinget kastet seg på Nigeria-kampanje

Obama hyllet foreldrene for motet de har vist ved å sende døtrene sine på skolen til tross for truslene.

Michelle Obama har tidligere stått ved presidentens side under den ukentlige radiotalen, som også blir lagt ut på video på Det hvite hus' nettsider. Men lørdagens tale er den første hun har holdt alene.

Les også: Bortføringene kan bli et vendepunkt i kampen mot Boko Haram

– Vi vet at jenter som har utdanning tjener mer, lever sunnere og har friskere familier, sa Obama.

Tidligere denne uken viste hun sin støtte til de bortførte jentene ved å legge ut et bilde av seg selv med en plakat med slagordet #BringBackOurGirls, emneknaggen som er blitt populær på nettstedet Twitter.

Bakgrunn: Mange jenter kidnappet fra skole i Nigeria

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus