Meny

Carl Espen satser på å vinne stemmer med blikket

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det handler ikke bare om stemmen når Carl Espen Thorbjørnsen framfører «Silent Storm» i lørdagens finale i Eurovision Song Contest. Også blikket må være der.

Norge er femte land ut av 26 i lørdagens finale. Låten er skrevet av Carl Espens kusine, Josefin Winther.

Debatten har gått om hvorvidt sceneshowene tar oppmerksomheten vekk fra musikken i den europeiske sangkonkurransen, og sånn sett er Norges bidrag blant dem som skiller seg ut med en mer dempet og stillferdig form. Carl Espen har med seg en pianist og fire fiolinister på scenen, og publikum oppfordres til å slå på lysene på mobiltelefonene sine for å skape en «lightereffekt».

Følelser

Når han blir bedt om si hvilke tre ting som er avgjørende for opptredenen lørdag kveld, nevner han selve fremføringen, å synge rent – og blikket.

– Det er bare blikket mitt, og ikke noen hemmelighet. Når jeg synger sangen, går jeg inn i en følelse, og da kommer blikket, sier 31-åringen for Osterøy i Hordaland.

Les også: Carl Espen: – Ingen frierier så langt

Den siste han snakker med før han går på scenen, er sangpedagogen.

– Hun er med meg helt frem til scenen. Vi terper på pusting og å holde skuldrene lave, forteller Carl Espen.

Ga 80-85 prosent

I den siste prøven lørdag ettermiddag la han noen begrensninger på seg selv i fremføringen.

– Jeg ga ikke alt. Jeg holdt igjen akkurat som på generalprøven i går. Det er bevisst for å spare stemmen til i kveld, til det virkelig gjelder, forteller Norges Eurovision-håp, som anslår at han ga 80-85 prosent av hva han har å by på i selve finalen.

I salen lørdag kveld sitter moren og søsken, i tillegg til onkelen og tanten, som foreldrene til den låtskrivende kusinen.

Les også: Carl Espen synger som nummer fem i finalen

Drømmen oppnådd

Uansett hvordan det går i Eurovision-finalen, føler 31-åringen at han har oppnådd det han ville.

– Nå har jeg gjort det som var planen og drømmen, nemlig å synge foran hele Europa. Jeg er veldig takknemlig for at jeg har fått den sjansen. Vi har vunnet når vi går av scenen, sier han.

Les også: – Jeg er så glad at jeg ikke har ord

Etter sangkonkurransen venter jobben i et glassfirma, men en platekontrakt med Sony og en plan om konserter i sommer viser at Carl Espen Thorbjørnsen ikke har noen planer om å avslutte artistkarrieren ennå.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus